Salut, antreprenorule!
Mihai și Timotei la butoane.
Poate că abia ai deschis afacerea și vrei să atragi primii clienți. Sau poate că ai deja o afacere și cauți o nouă sursă care să aducă potențiali clienți lunar.
Indiferent de situație, Local SEO poate fi soluția care îți poate aduce mai multe vizite în locație, mai multe apeluri sau mesaje SMS și pe WhatsApp. Mai mult trafic gratuit pe website.
Deci, mai multe vânzări!
Prezența afacerii tale în Google îți asigură vizibilitate maximă exact acolo unde potențialii tăi clienți te caută.
Ține minte asta: În Google te caută clienții interesați. Pe Social Media alergi tu după ei cu reclame și postări constante și nu poți controla întotdeauna dacă acel conținut ajunge în fața unor potențiali clienți sau nu.
De aceea, atunci când potențialii clienți caută un serviciu sau produs pe care-l oferi, e bine să fii în capul listei în clasamentul Google. Adică în prima pagină sau în top 3 profile Google Maps vizibile în locații recomandate pe hartă.
Ce urmeaza e pentru tine!
EXCELENT Pe baza a 96 de recenzii Claudiu2025-02-12Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google. Recomand, seriosi si fac ceea ce spun! Marius Banga2025-01-28Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google. Cele mai bune servicii și rezultate, de departe cei mai buni în domeniu, Mihai este un un băiat cu extrem de multă experiență si care livrează mult mai mult decât te-ai aștepta. TOP!!!! Vlad Nita2025-01-15Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google. Cu Mihai si echipa sa clientipeviata.ro colaborăm cu succes de cativa ani. De la 500 de vizitatori organic lunar, am ajuns la peste 16000 de vizitatori. Recomand cu încredere! LAURENTIU PETREA2024-12-06Trustindex verifică că sursa originală a recenziei este Google. O echipă de profesioniști în frunte cu Mihai Chițoiu care m-au ajutat să am o crestere organică a vizibilității sitului, constantă și sustenabilă. Costurile sunt mult mai mici decât costurile de publicitate iar după inplementarea soluțiilor SEO creșterea se menține cu costuri minime. O colaborare excelentă cu o echipă de profesioniști foarte buni. O recomand cu caldură.
Cuvant cheie: cumpar masini bucureti
Cuvant cheie: cumpar auto bucuresti
Cuvant cheie: rochii de seara elegante de lux
Cuvant cheie: rochii elegante de lux bucuresti
Cuvant cheie: loc de joaca copii sector 3
Cuvant cheie: loc de joaca sector 3
Cuvant cheie: petreceri copii sector 3
SEO local este procesul optimizare al afacerii în motorul de cautare Google pentru a atrage clienții din zona geografică specifică în care îți desfășori activitatea.
Exemplu
Un restaurant din Cluj va cauta sa fie mereu vizibil in Google cu website-ul si profilul Google Maps pentru utilizatorii din Cluj sau pentru cei care vor tranzita orasul Cluj in ziua respectiva. Acest restaurant nu este relevant pentru potentialii clienti carora le este foame in Bucuresti, ci este relevant pentru cei din Cluj-Napoca.
Lista de mai jos descrie pe scurt toate elementele pe care trebuie sa le ai in vedere in ceea ce priveste o afacerea locala care vrea sa fie vizibila pe Google si sa aiba succes.
Nu te lasa intimidat de denumirile sofisticate. E mai simplu decat crezi!
Le despicam pe toate pe rand asa incat la final iti va fi foarte simplu sa intelegi termenii.
Fiindca antreprenorii se bazeaza si pe cifre si statistici:
“Locatia, Locatia si iar Locatia”
În SEO local, poziția fizică a unei afaceri joacă un rol critic în modul în care aceasta este afișată în rezultatele Google. Algoritmul Google utilizează mai mulți factori pentru a decide ce afaceri locale să afișeze în Google Maps și în pachetul de rezultate locale, dar proximitatea față de utilizator a devenit un element cheie în ultimii ani.
De ce este importanta adresa?
Google își ajustează rezultatele astfel încât să ofere utilizatorilor cele mai relevante și apropiate opțiuni pentru căutările lor locale. Cu alte cuvinte, dacă un utilizator caută „pizzerie lângă mine”, “pizzerie near me”, Google va arăta în principal afacerile aflate în imediata vecinătate, chiar dacă alte pizzerii mai îndepărtate au recenzii mai bune sau website-uri mai optimizate.
Pe scurt, amplasarea fizică influențează direct vizibilitatea online, deoarece Google prioritizează afacerile care sunt cele mai accesibile pentru utilizator.
Cum afecteaza ranking-ul (clasamentul Google) acest lucru?
Atunci când două afaceri oferă servicii similare și au un profil Google Business Profile complet, cea mai apropiată de utilizator va avea șanse mai mari să apară în primele rezultate. Algoritmul Google folosește date precum locația GPS a utilizatorului sau termenii geografici menționați în căutare pentru a determina ordinea listării afacerilor.
Acest lucru înseamnă că, indiferent cât de bine este optimizată o afacere, dacă se află la o distanță considerabilă față de utilizator, șansele sale de a apărea în „Google 3-Pack” sunt mai mici comparativ cu o afacere din apropiere.
Situația din România
În România avem orașe mai mici ca suprafață și atunci targetarea la nivel local se poate face direct pe oraș și nu este neapărat să o facem pe cartiere. În schimb la nivelul Bucureștiului este benefică o targetare pe sectoare, fiindcă un sector are aproximativ populația și suprafața unui oraș mediu din România.
Situație practică:
Să spunem că un turist ajunge în centrul Bucureștiului și caută pe telefon „restaurant italian”. Google va afișa în primul rând restaurantele italiene din proximitatea sa și nu cele mai populare din oraș, dacă acestea sunt prea departe.
Ce înseamnă asta pentru un restaurant?
Un local situat într-o zonă turistică sau într-un cartier cu trafic intens va avea un avantaj competitiv față de unul situat într-o zonă periferică.
Website-ul este cartea ta de vizita. Un loc in care poti publica ce vrei, cum vrei si cat vrei. Este locul unde te poti exprima liber si poti prezenta produsele si serviciile in modul in care tu iti doresti.
Gandeste-te ca sunt potentiali clienti la nivel local care nu vor sa iasa din casa si sa ia la pas strazile orasului pana cand gasesc afacerea de care au ei nevoie. Si atunci cauta pe Google afaceri care le pot rezolva problema.
“Google vrea sa te ajute, tu vrei?”
Google nu se bazează doar pe profilul Google Business Profile (GBP) și Google Maps pentru a clasifica afacerile locale, ci analizează și website-ul oficial pentru a înțelege mai bine activitatea și aria de servicii oferite.
“Si iti mai spunem un secret. Google iti scaneaza site-ul in fiecare luna de cateva ori si are un buget pentru asta. Fiindca e interesat sa stie toate detaliile despre afacerea ta.”
Ce merita sa ai in vedere?
Pentru a elimina orice confuzie încă de la început, trebuie să explicăm următorii termeni:
Google Maps – Este o platforma cu hartă digitală super avansată pe care o ai la îndemână, direct pe telefon, laptop sau tabletă. Cu ajutorul ei, poți să găsești rapid rute către un loc anume, să vezi traficul în timp real sau să descoperi locuri noi în oraș, cum ar fi restaurante, magazine sau atracții turistice. Și nu doar atât! Te ajută și să afli cum să ajungi acolo, fie cu mașina, cu bicicleta, pe jos sau cu transportul în comun. Practic, e ca un GPS și ghid turistic, toate într-un singur loc.
Google Business Profile (anterior cunoscut sub denumirea de Google My Business) este o secțiune dedicată antreprenorilor care face parte din Google Maps.
Practic, este un serviciu gratuit oferit de Google, care permite proprietarilor de afaceri/locatii fizice să-și listeze și să-și gestioneze profilul locației pe platforma Google Maps. Iar in foarte multe cazuri Google creeaza aceste profile fara stirea antreprenorilor, pe baza informatiilor pe care le gaseste pe site-uri oficiale sau social media.
Fiindca esti antreprenor si timpul tau este limitat am creat un serviciu care sa-ti reduca din griji. Si este atat de ieftin incat nu merita sa angajezi un om “in-house” pentru asta.
Când potențialii clienți caută afacerea ta sau o locație similară pe Google Maps, profilul tău apare în rezultate și oferă informațiile esențiale de care au nevoie?
Numele, adresa, numărul de telefon, programul, recenziile, fotografiile și evenimentele sunt actualizate și atractive pentru a-i convinge să te aleagă?
Cuvant cheie: cumpar masini bucureti
Cuvant cheie: cumpar auto bucuresti
Cuvant cheie: rochii de seara elegante de lux
Cuvant cheie: rochii elegante de lux bucuresti
Cuvant cheie: loc de joaca copii sector 3
Cuvant cheie: loc de joaca sector 3
Cuvant cheie: petreceri copii sector 3
Reputatia ta conteaza si cel mai bine se vede asta in rating-ul recenziilor pe care le-ai primit de la clienti.
Ratingul de 5 stele: Acesta este evident cel mai înalt rating pe care o afacere îl poate primi de la un client. Cu toate acestea, un rating mediu de 5 stele, bazat pe un număr mare de recenzii, poate părea prea bun pentru a fi adevărat pentru unii utilizatori și ar putea ridica întrebări despre autenticitatea recenziilor.
Ratinguri cuprinse între 4 și 4.9 stele: Multe clienti consideră că un rating în acest interval este excelent. Reflectă un nivel înalt de satisfacție a clienților și, în același timp, sugerează autenticitate (de vreme ce nu toate recenziile sunt perfecte).
Ratinguri cuprinse între 3 și 3.9 stele: Acestea indică o satisfacție moderată a clienților. Poate exista loc de îmbunătățire, și este important să se analizeze feedback-ul primit pentru a identifica zonele problematice.
Ratinguri sub 3 stele: Acestea sunt, în mod general, considerate scăzute și pot indica probleme serioase cu produsele, serviciile sau managementul afacerii.
Gratie recenziilor, multi dintre noi alegem sau nu să apelăm la serviciile unei afaceri locale.
Gândește-te la clienții tăi ca la prietenii cei mai buni pe care îi inviți în casa ta.
Când intră pe ușă, ei vor să se simtă bineveniți, să știe că se pot baza pe tine și să fie tratați cu respect.
O afacere cu o reputație solidă este ca o casă caldă și primitoare, în care oaspeții vin cu drag și se simt ca acasă.
Ești acea firmă pe care clienții o aleg cu încredere, fără să aibă nicio ezitare?
Acele recenzii pozitive și cuvintele de laudă sunt ca invitațiile pe care le trimiți și care se întorc înapoi la tine pline de aprecieri și mulțumiri.
Poti pune reputatie in contrast un fond de investiții solid pentru tine. Aduce venituri constante și predictibile, asigurându-te că afacerea ta nu doar supraviețuiește, ci și înflorește.
Nu doar ca avem raspunsuri la aceste intrebari. Ci avem solutii clare pe care le putem aplica inca din prima zi de colaborare!
Cuvant cheie: cumpar masini bucureti
Cuvant cheie: cumpar auto bucuresti
Cuvant cheie: rochii de seara elegante de lux
Cuvant cheie: rochii elegante de lux bucuresti
Cuvant cheie: loc de joaca copii sector 3
Cuvant cheie: loc de joaca sector 3
Cuvant cheie: petreceri copii sector 3
Ce sunt backlink-urile și cum te pot ajuta să apari pe prima pagină în Google?
Imaginează-ți backlink-urile ca pe niște recomandări personale. De exemplu, ai un salon de pizza artizanală, iar un influencer local decide să scrie despre experiența pozitivă pe care a avut-o la tine. În articolul său, acesta include și un link către website-ul tău. Această legătură se numește backlink.
Dar să știi că nu toate backlink-urile au aceeași valoare! Există două categorii principale: „dofollow” și „nofollow”. Un link „dofollow” este echivalentul unui prieten influent care te recomandă sincer tuturor cunoscuților, spunând clar: „Tipul ăsta merită toată atenția!”. În schimb, un link „nofollow” este mai rezervat, asemănător unui amic care te menționează, dar nu e foarte convins să garanteze pentru tine. Pentru ca site-ul tău să urce în clasamentul Google, ai nevoie în principal de backlink-uri „dofollow”!
În esență, backlink-urile reprezintă link-uri externe care conduc către site-ul tău. Google percepe aceste legături ca semnale de încredere, iar cu cât ai mai multe recomandări de la surse de calitate și relevante, cu atât îți va crește autoritatea și vizibilitatea online.
Ce tipuri de backlink-uri funcționează cel mai bine în România?
Pe plan local, cele mai valoroase backlink-uri sunt cele care provin din surse relevante comunității sau regiunii în care activezi:
Aceste backlink-uri nu doar că îți sporesc autoritatea pe Google, ci atrag și vizitatori interesați direct pe site-ul tău.
Ce am vrea să se întâmple mai des în România, dar încă nu se întâmplă?
Ar fi ideal ca backlink-urile să apară în mod natural, fără costuri. Altfel spus, site-urile și publicațiile locale să scrie despre tine în mod organic, datorită calității și notorietății tale. În realitate însă, în România aceste situații sunt încă rare. Cele mai multe platforme locale percep taxe pentru articole sponsorizate sau advertoriale.
Trebuie să plătești pentru backlink-uri în România?
De obicei, da. Majoritatea site-urilor și publicațiilor importante cer o plată pentru a include link-uri către website-ul tău în articolele lor. Este o practică des întâlnită și acceptată, atâta timp cât site-urile respective sunt relevante și oferă rezultate reale pentru afacerea ta.
Vestea bună vine acum!
Noi am creat deja o listă proprie cu site-uri verificate și de încredere pe care le folosim pentru a genera backlink-uri GRATUIT pentru clienții noștri. Mai mult decât atât, dezvoltăm constant parteneriate și colaborări locale care să îți ofere expunere suplimentară, fără costuri ascunse. Facem acest lucru deoarece cunoaștem bine importanța fiecărui backlink și vrem să te ajutăm să crești organic și sustenabil în căutările Google.
Review Magnet ideal pentru a-ți crește numărul de recenzii de 5 stele ⭐⭐⭐⭐⭐ și vizibilitatea in Google. Comanda acum! 🚀